Kaikkea mahdollista

Less is more.....

Olen katsellut huvikseni erilaisia sisustusohjelmia ja vieraillut TV:n kautta joidenkin julkkisten kodeissakin. Myös lehtiä lukiessani olen törmännyt samaan;

 

Nyt pitäisi kaiken olla valkoista, niin seinissä, keittiössä kuin huonekaluissakin. Tuolloin asunto näyttää kyllä hienolta, mutta ei takuulla ole hyvä ratkaisu lapsiperheelle. Tai perheelle, joilla on lemmikkieläimiä, karvaisia kavereita.

 

Tuntuu, että missään ei saisi olla elämisen jälkiä. Asunnon pitäisi koko ajan näyttää kuin uudelta. Onneksi on sentään vielä ihan normi-ihmisiäkin, jotka ovat sisustaneet kotinsa aivan tavallisilla ja jopa vanhemmillakin huonekaluilla.

 

Kun muutimme viisi vuotta sitten uuteen kotiimme, siirsimme muutossa kaikki entiset huonekalumme tänne. Siinä suurin osa on ollut entisessä kodissamme jo 20 vuotta ja silti kelpasivat tänne.

 

Lisäksi täällä on muutenkin mukavia väriläiskiä, kuten iki-ihana virkattu torkkupeitto. Myös muutama matto on tullut muuttokuormassa tänne.

 

Eräs lukioaikojen opettajani sanoi kerran unohtumattoman lauseen; Muistakaa aina, että kotinne on teidän asumistanne ja elämistänne varten, eikä suinkaan vieraita varten. Tuo on ollut hyvä ohjenuora jokaisessa asunnossamme.

 

Se vuoksi meillä ei turhia kruusailla. Pojat ovat kasvaneet näiden huonekalujen kera, joten heillekin on varmasti ihan mukavaa, että täällä on jotain tuttua ja kodikasta.

 

No, nyt on sisustuksessa tuollainen trendi, se tulee ihan varmasti muuttumaan taas jonkin ajan kuluttua. Olen nähnyt jo muutamia sellaisiakin sisustusvinkkejä, että nimenomaan eri värit tuovat lämpöä ympärille.

 

Vaikka nyt kirjoitin näin, en todellakaan ole mikään sisustusintoilija. Tämä on tässä nyt ja sillä hyvä. Toivottavasti en loukannut ketään, se ei ole ollut tarkoitus.

 

Eeva Vasenius

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Trendikkyys on eräänlainen typeryyden huipentuma – näin lyhyesti sanottuna (kaikissa kuviteltavissa olevissa asioissa). Muuten, olisi kiinnostavaa tietää, ketkä ja mitkä tahot kulloisestakin muodista ja muotiväreistä päättävät. Ilmeisesti ne päättäjät ainakin tienaavat.

Jos kuitenkin haluaa olla muodikas, ilman että tukee näitä näkymättömiä tahoja (ja samalla säästää omiakin rahoja), kannattaa odottaa kärsivällisesti. Retro tulee muotiin yhä uudestaan ja silloin voit olla sinäkin muodissa kauden kerrallaan.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Totta puhut Ari, että retro toimii hyvin. Nyt se taitaa ollakin juuri 70-luvussa. Silloin ei todellakaan ollut valkoisia koteja....

Olen samaa mieltä tuosta "trendipellejen" säälittävästä toiminnasta. Ihan vaan esimerkkinä; joskus tuossa 2000-luvun alkuvuosina tuli sellainen villitys, että moni puki yllensä tpaidan, jossa luki "Esprit." Sen päällä oli vielä joku vaate, mutta nyt en muista, mikä se oli.

Olihan se hiukan kornia katsoa, että joka toisella oli töissä tuo sama "viritys" päällä.

EV

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Oudon vähän muoti-ihmisiä täällä. Luulin, että muoti-ilmiöt olisivat tarttuneet muihinkin.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Joo, mua oikein pelotti, että nyt saan niskaani vihaisia ryöppyjä...:)

EV

Käyttäjän arisuhonen kuva
Ari Suhonen

Juntit eivät ymmärrä tyylin päälle, siksipä ovat hissukseen kun muotiasioista keskustellaan ;)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Oma kotini on varsinainen sikkasokka-huusholli. Eri tyylejä, osa ostettu uutena kaupasta, osa kirpparilta. On toisilta saatua ja kierrätyskeskuksesta haalittua. Minä en viihtyisi trendi-kodissa.

Pidän kovasti tummaksi petsatusta puusta ja lämpöisistä väreistä. Yksi on varmaa: Minun huusholliini ei tule koskaan beigeä sohvakalustoa ja vaaleaa puuta. Se on kyllä turvallista, mutta aah niin mielikuvituksetonta.

Siivoukseenkin suhtaudun melko rennosti. Ei täällä likaista ole, mutta maailmani ei kaadu, vaikka joskus vähän villakoiria vilisee nurkissa ja tavarat ajelehtivat väärillä paikoilla. Otan asian järjen kannalta: Jos en jaksa siivota, ei kukaan kuitenkaan tule varastamaan sotkujani:)

Minä viihdyn loistavasti, ja jostakin kumman syystä myös vieraat viihtyvät kodissani.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Mulla on aika samanlainen meininki täällä, en ole mikään siivousfriikki. Tietysti joku perustaso pitää säilyttää, mutta en ole koko ajan pölyhuiska kädessä täällä:)

EV

Teppo Nygren

Minulla on ihan oma projekti koko talon sisustus. Keittiöstä kaikki valkoinen ja moderni piiloon, eli kodinkoneet, uunit ja muut saavat päällensä joko kuparia tai ruusupuuta. Vanhat kuparikattilat ja padat kunnostetaan ja otetaan käyttöön. Kuparilevyjä ja isoja niittejä, höyrykattilan mittari jonnekkin. Hiukan sekavalta kuulostaa, mutta tarkoitus saada keittiö muistuttamaan höyrylaivamaista ruokalaboratoriota, missä valmistuu taivaallisia herkkuja:)

Makuuhuoneista vasta yksi alkaa muistuttamaan 1800-1900-lukujen vaihdetta. Iskin silmäni Maria Feodorovnan vuoteeseen ja ajattelin tehdä itselleni samanlaisen. Olisi kuitenkin tullut ristiriitaa kaapistojen ja laatikostojen kanssa, joten kaapistoihin sopivaa katosvuodetta rupesin etsiskelemään. Ei vaan löytynyt, joten oli tartuttava sorviin ja tehtävä sellainen itse. Ompelijalla teetin katon päälle tummanpunaisen sametti kankaan, johon ompeli pitkät kullanväriset hapsut. Verhot ovat myös kullanväriset.

Muissa huoneissa on vielä nykyaika, mutta aika entinen niitäkin odottaa. Ruokasali on seuraavaksi työn alla, mutta ehkä joskus esittelen puuhasteluani kuvin täällä vapaavuorossa.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kuulostaa ihan hauskalta ja persoonalliselta. Avaa tosiaan joskus asuntosi Vapaavuorolle, se olisi aika kivaa.

EV

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Käännösapua: Less Is More = Vähemmän On Enemmän.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kiitos Jarmo, mietinkin tuota aloittaessani. Tuo on ehkä tarttunut minuun musiikkipuolelta. Siellä kun albumin nimi on voitu kirjoittaa juuri tuolla tavalla kuin tein. Olen kova musafani.

Mutta nytpä tiedän oikean kieliasun tuollekin ilmaisulle.

EV

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius
Tyyne Louhimaa

Ajankohtainen aihe!
TV1:n Puoli Seitsemässä oli taannoin juttua Twintage-harrastuksesta. Siinä kerrottiin hauska vanha määritelmä muodista: "Muoti on osoitus yksilön vapauden puuttumisesta. Siksi erityisesti naiset ja keskiluokka seuraavat sitä. Muoti syntyy, kun kisälli yrittää näyttää herralta".
Olisi mukava, jos sisustusohjelmat ja -lehdet esittelisivät koteja täysin laidasta laitaan ilman mitään trendivaatimuksia. Se olisi yksilöllisyyden arvostamista.
Nykyajassa on hassu paradoksi, että samalla kun yksilöllisyydestä puhutaan paljon, käytännössä stressataan trendeillä ja mennään massan mukana? Toki trendikäskin valinta on usein ihan puhtaasti itselle mieluisa, hyvä ja käytännöllinen, eikä valinta trendin, hyväksynnän tms. vuoksi...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

No mutta Tyyne, "Twintage" on ainakin tuolla asustepuolella kova sana juuri nyt:)

Oli miten oli, niin Tyynen kirjoitus tuossa toisessa kappaleessa on todella pohdiskelevaa tekstiä.

EV

Tyyne Louhimaa

Twintage oli kyllä suloisen näköistä. Polkupyörillä kurvasivat kamalassa pakkasessa vanhoissa asuissa, ilman toppavaatteita ja muita nykyjuttuja...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Anteeksi pitkät piuhat, nyt vasta tajusin, mitä tarkoitit: Minäkin näin jonkun pätkän tuosta ohjelmasta.

Mutta jos Vintagesta puhutaan, niin mulla on sen genren osalta todella upea kapine; Krokotiilin nahkainen naisten käsilaukku. Aivan aito vielä.

EV

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Se on muuten todella magee!

EV